Clubshow (Tytsjerksteradielshow) 2015

Hieronder vind u de links naar de documenten. Klik op onderstaande linken.

[Vraagprogramma]

[Catalogus]

Dit jaar weer een prachtig aantal van 570 dieren op de Tytsjerkstradielshow! Nagenoeg gelijk aan vorig jaar. Inzenders bedankt!!

Weer een prachtig mooi aantal kippen, sierduiven, cavia’s, watervogels en konijnen was te zien op de jaarlijkse tentoonstelling van PKV Burgum en Omstreken. Jaarlijks organiseert de vereniging een tentoonstelling in sporthal it Heech. De landelijke aantallen op de tentoonstellingen lopen terug, dit is een landelijke tendens, desondanks blijft het aantal dieren op deze show stabiel.

Op donderdag 12 november zijn de dieren beoordeeld door een deskundig keurmeester korps. De algemene kwaliteit was gemiddeld, met een aantal uitschieters. De dieren die hebben gewonnen zijn mooi verwoord in “Nieuwsblad Noordoost Friesland”.

Ritske1

Aandenken voor 75 jarig lidmaatschap tijdens Tytsjerkstradielshow | nieuwsbladnof
Ritske Hofstede krijgt een aandenken van Jasper Smelt (voorzitter Kleindierliefhebbers Nederland) vanwege het feit dat hij 75 jaar lid is van de bond.

Aandenken voor 75 jarig lidmaatschap tijdens Tytsjerkstradielshow | nieuwsbladnof

BURGUM – PKV Burgum en omstreken hield op 12 en 13 november de jaarlijkse Tytsjerkstradielshow. Dit jaar werden ruim 550 dieren ingeschreven en door deskundige keurmeesters van een beoordeling voorzien. Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgde ervoor dat de dag vlot verliep. De organisatie was erg tevreden met het aantal ingeschreven dieren, met name gezien de landelijke cijfers waarin een duidelijke daling van het aantal fokkers en dieren is te zien.
 
Op donderdag 12 november werd de show geopend door Jasper Smelt, de voorzitter van de landelijke bond van kleindierliefhebbers. Tijdens deze opening stond Ritske Hofstede uit Buitenpost centraal, hij is maar liefst 75 jaar lid. Een uniek feit: dergelijke jubilea zijn tot nog toe maar zelden voorgekomen. Dhr. Hofstede is een veelzijdig en markant man, die altijd in is voor een praatje en bovendien zorgt dat de jeugdleden nooit zonder een prijs of aandenken naar huis gaan. De vereniging hoopt nog jaren een beroep te kunnen doen op zijn kennis en kunde.
 
De winnaars van de show zijn:
 
Mooiste duif: Portugese Tuimelaar U97. Fokker/eigenaar K. Joustra uit Tytsjerk
Mooiste grote hoender: Leghorn F96. Fokker/eigenaar: H. Brinkman uit Twijzel
Mooiste dwerghoender:  Plymouth Rockkriel F96. Fokker/eigenaar: T. Polet uit Noardburgum
Mooiste watervogel: Toulouse Gans F96. Fokker/eigenaar: H. v.d. Boon uit Noardburgum
Mooiste cavia: Gladhaar. Fokker/eigenaar: R. de Vries uit Buitenpost
Mooiste konijn Thüringer, predikaat U98. Fokker/eigenaar: R. Prins uit Burgum
 
Bron: http://www2.rtvkanaal30.nl/index.php/nieuws-uit-de-regio/15706-uitslagen-tytsjerkstradielshow-2
 

School-1
School-2

 

Winnaars:
CBS Immanuel
1e prijs Geert van der Veen
2e prijs Nienke Bouma
3e prijs Lusanne

De Oerstek
1e prijs Anieke Koop
2e prijs Afke Wobbes
3e prijs Dennis Behrani