Tytsjerksteradielshow 2017 (75 jaar)

Winnaars Tytsjerksteradielshow

Rasgroep…………………..  Inzender…….  Woonplaats…..
Konijnen   F. v/d Veen  Burgum
Hoenders  C. Tuinstra  Kootstertille
Dwerghoenders  A. v/d Bos  Oosterwolde
Cavia’s  R. de Vries  Buitenpost
Sierduiven  A. Helder  Drogeham
Watervogels  A. Mus  Minnertsga
Serama’s  J. Venema  Zwaagwesteinde
Eieren  J. Westerhof  Noardburgum
Penning van CvKoning  A. Hagedoorn  Damwoude

   

 

 

Uitnodiging

voor de Tytsjerksteradielshow en 75 jarig bestaan van PKV ‘Burgum e.o.’

Het tentoonstellingsseizoen komt weer op gang. Er liggen alweer verschillende vraagprogramma’s voor kleindierententoonstellingen op mijn bureau. Ook PKV ‘Burgum e.o.’ wil niet achterblijven en stuurt u hierbij een vraagprogramma voor onze Tytsjerksteradielshow, die we voornemens zijn te houden van donderdag16 t/m zaterdag 18 november aanstaande.

Vorig jaar, in 2016, stonden we ook in de startblokken. Alles was geregeld. Maar liefst 724 dieren van 88 inzenders gingen onze kooien bevolken. Nog niet eerder hadden we zoveel inzendingen. We waren dolenthousiast. Echter, ongeveer 24 uur voordat de inzenders hun dieren zouden afleveren bij sportzaal ’t Heech’ te Noardburgum sloeg het noodlot toe. Vogelgriep, het exposeren van sierpluimvee en watervogels werd per direct verboden! Onze droom viel in duigen! Het werd een halve show met alleen konijnen, duiven en cavia’s.

Terugblikken heeft weinig zin. We kijken weer vooruit! Samen zetten we de schouders er weer onder. We doen er zelfs een schepje bovenop. Als Pluimvee-  en KonijnenfokkersVereniging Burgum e.o. willen u hierbij uitnodigen om in te schrijven voor onze Tytsjerksteradielshow van 16 t/m 18 november. Het zou jammer zijn als u dat niet deed en het is om verschillende redenen onverstandig. Fokkers, die al sinds jaar en dag inzenden naar de Tytsjerksteradielshow weten waarom het de moeite waard is. Wie éénmaal naar onze show inzendt, komt meestal terug.

Dit jaar is een bijzonder jaar: we bestaan 75 jaar. En dat willen we beslist niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De gehele tentoonstelling staat in het teken van het getal 75. Het inschrijfgeld bedraagt dit jaar slechts 75 cent per dier! Elke keurmeester verdeelt een extra prijs: een prijs waarin het getal 7 ½ verwerkt is. De traditionele lootjes kosten deze keer 75 cent. Verschillende prijzen in de loterij hebben met 75 te maken. Voor elke inzender is er een geweldig en duurzaam cadeau. In de kantine kost bijna alles € 0,75. We streven naar 750 dieren. Tijdens het draaiend rad staat het getal 75 centraal. We stellen minimaal 75 eieren ten toon, welke ook van een beoordeling zijn voorzien. De kampioen per diergroep verdient maar liefst € 75,00 (bij minimaal 75 dieren per diergroep). Tenslotte hebben we als superprijs een herinneringmedaille van de Commissaris van de Koning ontvangen. Het kan niet op, dus!

Bijzonder is dit jaar de eierenkeuring. Hoenderfokkers worden uitgenodigd 5 eieren in te leveren tijdens het inkooien. We rekenen op minimaal 75 eieren van 15 soorten kippen. De eieren worden tentoongesteld en ze worden vakkundig gekeurd. Er zijn geen inschrijfkosten. Het is vast heel bijzonder om zoveel verschillende eieren bij elkaar te zien.

Genoeg redenen om uw dieren enkele dagen aan onze zorgen toe te vertrouwen. Nog even een paar (andere) kwaliteiten van onze show op een rij.

 • De Tytsjerksteradielschow kenmerkt zich door haar intieme, gemoedelijke karakter.
 • De show in sportzaal ’t Heech te Noardburgum maakt gebruik van een uitstekende accommodatie: het is er schoon, er zijn ruime looppaden, ruime kooien, een gezellige aankleding, ruim voldoende licht, het is tijdens de openingsuren warm, maar tegelijk lekker fris voor de dieren.
 • Het inschrijfgeld is zeer laag (75 cent per dier).
 • De prijs voor het beste dier per diergroep bedraagt € 75,00 (minimaal 75 dieren per diergroep)
 • Er is voor iedereen wat wils: grote en kleine konijnen, grote hoenders, dweg-
  hoenders, cavia’s, watervogels, duiven, kwartels,…..
 • Voor een praatje, een klein hapje en een drankje komt u niet aan het verkeerde
  adres: het is gezellig tussen de kooien, maar ook in de uitstekende kantine waar koffie, frisdrank, bier, een borreltje, een gehaktbal, enz. beschikbaar zijn.
 • Van inschrijving tot uitkooien is alles perfect geregeld door de tentoonstellingssec
  retaris: dit loopt al jaren als een geoliede machine.
 • Inzenders van de Tytsjerksteradielshow genieten nationale en internationale
  bekendheid: het zijn fokkers die her en der in den lande hoge predicaten behalen en waarvan goede fokdieren zelfs over onze grenzen zijn verkocht.

Op basis van bovenstaande aanbevelingen willen we iedereen van harte uitnodigen om met zijn/ haar dieren deel te nemen aan de Tytsjerksteradielshow 2017 te Noardburgum van 16 t/m 18 november. Het is een open tentoonstelling. We vragen alle erkende rassen en kleurslagen konijnen, cavia’s, hoenders, dwerghoenders, sier- en watervogels en sierduiven, in oud en jong zowel vrouwelijk als mannelijk.

Ook dit jaar rekenen we weer op u! Uw dieren zijn in vertrouwde handen. Tot ziens tijdens het inkooien op woensdagmiddag en –avond 15 november aanstaande. 

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur,
Wiebren de Jong

 

Voor verdere info verwijzen we u naar het vraagprogramma.
De links om het vraagprogramma en inschrijfformulier te downloaden vindt u rechts onder documenten.

De belangrijkste data en tijdstippen op een rij!
Wat:    Tytsjerksteradielshow 2017
Wanneer:  donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 november
Plaats:  sportzaal ’t Heech, Reitdekkerstrjitte 49, 9257 WP Noardburgum.
  Telefoon: 0511-474635
Inschrijven: tot en met 3 november. 
Inkooien: woensdag 15 november tussen 18.00 en 20.00 uur
Keuringsdag: donderdag 16 november
Open:    donderdagavond van 19.00 – 22.00,
  vrijdag van 10.00 – 22.00 uur en
  zaterdag van 10.00 – 15.30 uur.
Verkoopbureau: vrijdag van 12.00 tot 21.30
  zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.