Hobbyboer bibbert voor nieuwe regels uit Brussel

Verzet tegen kippenkolder

Hobbyboer bibbert voor nieuwe regels uit Brussel

DEN HAAG Nederland komt in het geweer tegen nieuwe Brusselse regels voor hobbykippen en ander pluimvee dat niet bedrijfsmatig maar door liefhebbers wordt gehouden.

Als het aan de Europese Commissie ligt worden mensen met slechts een paar kippen in hun achtertuin vanaf 2021 opgezadeld met administratieve lasten. Er moet dan verplicht bij de overheid melding gemaakt worden van de hoeveelheid vogels, zelfs als het slechts één kip betreft. Ook mensen met een bijenvolk of kameelachtigen moeten daar wat Brussel betreft aan geloven.

Minister Schouten (Landbouw) vindt het allemaal kolder en verzet zich. Ze noemt de nieuwe identificatie- en registratieregels ’een onevenredige belasting’ en mikt op uitzonderingen. „Dit draagt weinig bij aan het tot een hoger niveau brengen van de diergezondheid”, vindt ze.

Van Alexander Bakker in De Telegraaf van 16 september 2019

 Zie voor meer informatie en een reactie van een hobbyfokker 
 op 
Kippenhobbyist vreest regelbrij” en “Doorslaan in regelzucht”  (klik op de rode tekst) of ga naar de rubriek “Nieuws” in de menubalk.