Jongdierendag 2019

In het menu op de website – onder de rubriek Shows – staat een foto-impressie van de Jongdierendag 2019. Klik hier als u de foto’s wilt zien.

Jongdierendag en barbecue

Op vrijdagavond 20 september hielden we onze jongdierendag.
We startten de keuring om 18.30 uur. Vroeg, maar gelukkig konden de meeste inzenders op tijd aanwezig zijn. Dat we vroeg op de avond begonnen, had te maken met de invallende duisternis. Ondanks de vroege start hadden we hier toch mee te maken, helaas. De kleur van konijnen en die van de kippen was omstreeks 20.30 uur niet goed meer te beoordelen.

Vooraf hadden we de keurmeester Schraa (konijnen), Visser (konijnen) en Heerdink (hoenders) uitgenodigd. Ongeveer een week voor de jongdierendag bleek dat extra veel hoenders waren aangemeld. Toen hebben we er nog een keurmeester bijgezocht: onze nestor Harmen Hoving was bereid ons uit de brand te helpen. De keuring verliep verder vlot.

Ondertussen was er gelegenheid om deel te nemen aan de barbecue.
Daar werd door een aantal aanwezigen druk gebruik van gemaakt.
Er was maar nauwelijks genoeg. Dat is ook een teken dat het vlees, de salade, de sausen, enz. van goede kwaliteit en smaak was.

Wat ook nieuw was, was onze locatie: het loonbedrijf van Maurice Land aan de Solcamastraat te Sumar. Een prima plek om te vertoeven.

Wat betreft de gewonnen prijzen kunnen we kort zijn wat betreft de konijnen. Jan Heeringa won zowel in de A- klasse (dieren geboren in januari en februari 2019), in de B- klasse (dieren van maart en april) als in de C- klasse: dieren die na april geboren zijn.
Een topprestaties, te meer omdat Jan ook is gestart met andere rassen naast de hem zo vertrouwde Rijnlander konijnen. Gefeliciteerd, Jan.
Arjen de Jong showde de beste haan, Sietze Kroontje de beste hen.