Uitstel tatoeëren konijnen

Beste leden van PKV ‘Burgum e.o.’,

Jullie ontvingen deze week een bericht over ‘Corona en onze hobby.’Het stukje tekst ging vooral over hoe om te gaan met het tatoeëren van konijnen. Er werden allerlei (niet erg realistisch) voorstellen gedaan hoe de tatoeëerder en de aandrager zouden moeten handelen. We kregen dit bericht van het KLN- bestuur. Na afloop betreurt het bestuur dat we dit bericht hebben doorgestuurd. Gezien de ernst van de situatie rond het Coronavirus lijkt het ons niet gewenst om überhaupt te tatoeëren.

Het tatoeëren van konijnen is niet te doen voor alleen de tatoeëerder. Vanuit dierenwelzijn onwenselijk. De afstand van minimaal anderhalve meter is derhalve niet haalbaar. Onze beide tatoeëerders zien het tatoeëren, gezien hun persoonlijke situaties ook niet zitten. Tenslotte kan het nummeren van onze konijnen best wachten.

Het is onze taak om contacten tussen onze veelal oudere leden niet aan te moedigen. Integendeel. Uitgaande van de huidige situatie wordt er niet getatoeëerd tot 1 juni 2020. Dat betekent dat onze geplande data van 8 april en 13 mei komen te vervallen. Op 10 juni is dan vervolgens weer de eerste datum, maar vooraf hoort u van ons. Ook als de situatie veranderd en 13 mei toch haalbaar lijkt.

We rekenen op uw begrip.
Er worden ergere dingen afgelast.

Met vriendelijke groeten,
Namens het bestuur.

Wiebren de Jong