Kip breekt door zware beveiliging Pentagon.

Kip Henny Penny dringt zwaarbeveiligde Pentagon binnen

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1843444326/kip-henny-penny-dringt-zwaarbeveiligde-pentagon-binnen

Publicatie De Telegraaf 3 februari 2022

Washington – In een zwaarbeveiligde zone van het Pentagon, het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Defensie, is een rondzwervende kip aangetroffen. Het Pentagon moet een van de zwaarst, zo niet het zwaarst beveiligde domein en gebouw ter wereld zijn. Dat het de kip gelukt is om binnen te dringen is bij Amerikaanse nieuwsmedia bepaald niet onopgemerkt gebleven.

Het is niet bekendgemaakt hoe ver Henny Penny, zoals het diertje door Amerikaanse media wordt genoemd, al was doorgedrongen in het gebouw of hoeveel controleposten de kip passeerde.

Ook is het onduidelijk waar de kip vandaan komt of hoe de gevederde indringer bij het Pentagon terecht is gekomen. Zeker is wel dat de kip, nadat deze werd gesignaleerd door Pentagon-medewerkers, is opgevangen door de plaatselijke dierenbescherming.

Door het gewaagde avontuur is Henny Penny nu een officiële beroemdheid in de VS, meldt Animal Welfare League of Arlington. Komiek Jimmy Fallon heeft inmiddels zelfs een lied aan de vogel gewijd in zijn tv-programma The Tonight Show.

Volgens de Animal Welfare League is Henny Penny blij met die eer. „Ze vindt het fantastisch… op die ene zin over barbecuesaus na dan. Maar ze zegt dat ze dat door de vingers zal zien”, aldus de dierenorganisatie op Facebook.

Dit bericht ontvangen via collega-fokker Theo van der Ploeg, onder de mededeling dat niet moet worden uitgesloten dat hier sprake kan zijn van Russische spion-kip. Bij nadere afweging valt dan te bedenken dat wellicht in plaats van de hen Henny Penny te noemen, “Poethin” de meest toepasselijke naam lijkt te zijn.