KNMvD wil pluimvee snel vaccineren tegen vogelgriep

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) pleit voor een snelle start van het vaccineren van pluimvee tegen vogelgriep, mocht er een vaccin voorradig zijn. De dierenartsenorganisatie wil een Europees overleg rond handelsbeperkingen voor gevaccineerde dieren en producten hiervan. Die beperkingen staan een snelle introductie van het vaccin in de weg.

Zolang de afzet van gevaccineerde dieren en producten hiervan niet is geregeld, wordt er ook niet gevaccineerd en is er ook geen behoefte aan een vaccin, zo is de redenatie van de KNMvD. Vaccinatie is hard nodig, omdat als gevolg van de vogelgriepsituatie in Europa de huidige bestrijdingsmiddelen niet meer afdoende zijn, stelt de dierenartsenorganisatie.

Lees het gehele artikel door op de onderstaande link te klikken:

https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2022/02/02/knmvd-wil-pluimvee-snel-vaccineren-tegen-vogelgriep