Wolf gezien bij Broeksterwâld?

 

Bron: https://www.rtvnof.nl/wolf-gezien-bij-broeksterwald-ik-moest-een-wolf-voorrang-verlenen-bij-het-oversteken-van-de-weg/586881/

Wolf gezien bij Broeksterwâld?:
“Ik moest een wolf voorrang verlenen bij het oversteken van de weg”

 zaterdag 08 oktober 2022

DAMWÂLD – ”Ik heb echt een wolf gezien”, zo laat fotograaf Nanne Nicolai uit Damwâld weten op zijn website. Het was, om precies te zijn, op zaterdagmorgen 24 september rond een uur of half zeven in de ochtend. Andere mensen uit de omgeving denken dat het gaat om een loslopende Saarlooswolfhond.

”Het was nog donker en ik was op weg naar de trein in Feanwâlden. Op weg naar de start van Tocht om de Noord in Zuidhorn. Ongeveer ter hoogte van het benzinestation in Broeksterwâld, moest ik sterk afremmen voor een overstekend dier… een wolf! (Afstand, iets van 50 meter!) Werkelijk waar: Een prachtig dier! (Dit objectief gezien! Een mooi dier.) Echter ik lees ook de verhalen over de grote ellende die wolven aanbrengen. Ik zie ook de foto’s van de kapot gevreten schapen van boeren, in de media”.

”Zelf heb ik, als boerenzoon zijnde, dit vroeger ook in het echt gezien. Een weiland van ons eigen, met kapot gevreten schapen! Toen niet door wolven (die waren hier nog niet!), maar door twee loslopende Duitse herdershonden. Dus, ik weet precies, wat die boeren bedoelen…! Eén en al ellende, één en al dierenleed! Terugkomend op het begin: Het is niet langer meer een sprookje. De Wolf leeft in onze eigen contreien”, besluit Nicolai zijn verhaal.

Auteur: Redactie RTV NOF

Lees ook het hele verhaal van Nanne Nicolai op zijn website!