Omvangrijke diefstal van dure duiven verijdeld door eigenaar!

Criminelen stelen bijna alle duiven uit Den Ham: heldhaftige Harold zet achtervolging in

Bijna waren de brutale dieven gevlogen, maar door snel ingrijpen kon Harold Zwiers uit Den Ham maandagavond voorkomen dat Litouwers er met zijn wereldklasse duiven vandoor gingen. En maar goed ook, want zijn dieren zijn hem emotioneel én financieel veel waard.

Dankzij een goede alarminstallatie kon de Overijsselaar meteen achter ze aan. Te voet welteverstaan, want op zo’n 500 meter afstand van het verblijf van de duiven stond de bus van de twee jonge dieven vast in de modder. Muurvast, ze konden geen kant op. En daar waren de onverlaten kennelijk zo druk mee, dat Harold zelfs nog even terug kon lopen naar huis om zijn mobiele telefoon te pakken. Die was hij in de haast vergeten.

Tonnen waard

Na een telefoontje naar de alarmcentrale weten toegesnelde agenten de criminelen snel in te rekenen. In het busje zaten duivenhokken gebouwd, een sterk signaal dat je te maken hebt met een professionele bende. Volgens Harold komen de laatste tijd dit soort inbraken veel vaker voor. “In het Verre Oosten kunnen ze veel geld met die duiven verdienen. Soms honderdduizend euro, soms tweehonderdduizend euro.”

Nu, een paar dagen na de poging tot diefstal kan Harold weer een beetje lachen. Hij had niet geweten wat hij zou doen als zijn gevederde vrienden definitief van hem waren afgenomen. “Ik ben er heel gek mee”, zegt hij met een warme blik, terwijl hij topduif Robin even in de handen houdt.