Skip to main content

Froached egg: dit is het (en zo maak je het)

Een keer iets anders dan een gekookt, gebakken of geroerd ei. Froached egg. Een gepocheerd ei dat je daarna nog lekker knapperig maakt door het even te bakken in de pan. Zo maak je het!

   Bron: Froached egg: dit is het (en zo maak je het) – Heel Holland Bakt

Eieren

Een froached egg

Je dag starten met een gekookt, gebakken of gepocheerd eitje bij het ontbijt is natuurlijk heerlijk. Maar wil je een keer iets nieuws proberen met je ei? Dan is deze nieuwe trend misschien iets voor jou. Wie weet heb je het al voorbij zien komen: een froached egg. Een nieuwe manier van het eten van een eitje, die eigenlijk een combinatie is van een gepocheerd en gebakken ei. Heel lekker voor op een broodje samen met bijvoorbeeld een plakje zalm of avocado.

Hoe maak je een ‘froached egg’?

Een froached egg begint met het maken van een gepocheerd ei. Maar hoe werkt dat ook alweer?

  • Vul een pan met water en voeg daar een scheut azijn aan toe.
  • Zet de pan op het vuur en verwarm het tot het bijna kookt.
  • Doe een eitje in een beker.
  • Maak met een lepel een draaikolk in het midden van de pan met water.
  • Giet het ei in de draaikolk.
  • Maak af en toe draaiende bewegingen in de pan.
  • Voor een zacht eitje laat je het eitje voor 3 minuten in de pan, voor een harder ei zo’n 5 minuten.
  • Haal met een spaan het gepocheerde ei uit het water en laat goed uitlekken.

Van gepocheerd ei naar froached egg

  • Dan komt nu de stap die dit ei anders maakt dan een gewoon gepocheerd ei. Je legt het ei namelijk (heel voorzichtig) in een pan met olie. Mocht je het lekker vinden dan kun je nog een beetje panko (paneermeel) op het gepocheerde eitje strooien, voor een knapperig effect.
  • Laat het even iets aanbakken en draai het dan om.
  • Knapperig genoeg? Haal het dan voorzichtig uit de pan en leg het op je broodje. Wanneer je het opensnijdt loopt het eigeel eruit. Heerlijk!