In Memoriam

In deze rubriek herdenken wij onze overleden fokkers. Deze rubriek is in augustus 2019 aan de site toegevoegd.

Na een periode van afnemende gezondheid is op 18 juli 2019 te Noardburgum (Frl.) overleden ons oud bestuurslid

Tjeerd Polet

Dierenvriend Tjeerd Polet is niet meer. Tjeerd heeft jarenlang gevochten. Zijn liefde voor het leven was groot. Het leven met zijn vrouw Rieke, kinderen, kleinkinderen, tuin en Plymouth Rockkippen gaf hem veel vreugde. Tjeerd was een ‘warber’ man. Altijd was hij bezig, altijd vond hij wat uit, was hij aan het knutselen, maakte hij zinvolle spullen. Voor zijn huis en tuin, maar ook voor onze club. Tjeerd wist op allerlei wijzen ons bestand tentoonstellingskooien op niveau te brengen. Trots en blij was Tjeerd als het hem lukte om alles goedkoop te regelen.

Een markant figuur. Snel maakte hij contacten. Tjeerd was sociaal vaardig. Vol van humor. Overlopend van verhalen. Overtuigend. Innemend was zijn enthousiasme en zijn prachtige lach. 

Tjeerd is tien jaar bestuurslid geweest. In die jaren was hij boegbeeld van onze vereniging. Vernieuwend, toekomstgericht ging hij te werk. In die jaren zijn veel initiatieven van Tjeerd gerealiseerd. Zijn inzet met betrekking tot onze jaarlijkse driedaagse Tytsjerksteradielshow was groot. Het jaarlijkse hoenderenten werd door Tjeerd geregeld. Toen Tjeerd stopte als bestuurslid viel er overduidelijk een gat, maar ook in die periode bleef hij bereid om ons in raad en daad bij te staan.

Tientallen jaren was hij topfokker van de Plymouth Rock gestreept. Tjeerd genoot van zijn hoenders. Landelijk ontbrak Tjeerd nooit bij vergaderingen en keuringen van dit ras. Hij was altijd bereid andere fokkers te helpen.Het prachtige draaiend rad wat Tjeerd voor onze club maakte, zal ons elk jaar tijdens de clubshow aan hem herinneren. 

Rust zacht, Tjeerd

Namens PKV ‘Burgum e.o.’

Wiebren de Jong